De voordelen van shared webhosting

Als je een nieuwe website wilt creëren dan zijn er de nodige zaken die je moet regelen. Een zeer belangrijk onderdeel hiervan is de webhosting, al is dit direct ook een van de minder leuke taken. De laatste jaren is shared hosting steeds populairder geworden, wat vooral het geval is onder de ondernemers die voor het eerst een website opzetten. Bij shared webhosting maken meerdere sites gebruik van dezelfde serverruimte en ervaar je de volgende voordelen

Je hebt geen technische expertise nodig 

Kiezen voor shared webhosting is vooral een goed idee als je zelf helemaal geen verstand hebt van de technische delen van je site. Technische expertise is namelijk helemaal niet nodig, je kunt hiervoor simpelweg contact opnemen met de serviceprovider. Je webhost zal vervolgens zelf maatregelen treffen indien dit nodig blijkt te zijn. Op deze manier bespaar je ook nog eens kosten aangezien je geen externe serverbeheerder in hoeft te huren. 

Het is een economische oplossing

Als je op zoek bent naar web hosting maar niet al te veel geld wilt uitgeven dan ben je bij shared hosting sowieso aan het juiste adres. Dit is namelijk de meest betaalbare vorm van webhosting! Met name nieuwe websites die net gestart zijn en daardoor nog weinig verkeer hebben, kunnen goed gebruik maken van shared hosting. Hiermee kun je als ondernemer namelijk je website goed testen en maken zonder dat je veel geld uitgeeft aan de webhosting. 

Het geeft je soms gratis SSL-beveiliging

Hoewel andere soorten hosting als veiliger worden beschouwd, blijft het een feit dat ze allemaal kwetsbaar zijn voor risico’s. Het installeren van de nodige beveiligingsdiensten is daarom zeker een aanrader, al blijkt dat de meeste nieuwe sites niet voorzien zijn van de juiste beveiligingsmaatregelen. Dit komt bijvoorbeeld doordat de eigenaar niet weet wat nodig is of niet het geld heeft om de diensten te vergoeden. Shared hosting biedt soms gratis SSL-beveiliging aan, wat de veiligheid van je nieuwe website zeker ten goede komt.

Eenvoudig te beheren en schalen

Bij shared hosting hoef je niet je volledige server te beheren, dit wordt juist gedaan door de hostingprovider. Alsnog zijn er een paar aspecten die je mogelijk moet beheren, denk aan applicaties, het installeren van scripts en het ontwerp van je site. Je kunt dit bij shared webhosting eenvoudig en snel doen, eventueel kun je zelfs een website-builder gebruiken. Heb je inmiddels je site gestart en groeit het verkeer? Je kunt bij shared hosting dan vaak eenvoudig je abonnement veranderen zodat het in de juiste schaal valt.