Dit is hoe je jezelf een veilig gevoel kan geven

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt helaas niet voorspellen wanneer je tijdens het sporten je enkel verzwikt, of wanneer je plotseling ziek wordt. Wat je wel kunt doen is regelen dat je direct de juiste zorg krijgt wanneer jou iets overkomt. Bijvoorbeeld door middel van een goede basisverzekering waarbij de belangrijkste zorgkosten gedekt zijn. Hiermee kun je met een gerust gevoel naar de juiste zorgverlener.

Kies een passende zorgverzekering

Met een goede zorgverzekering ben je er zeker van dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en dat de kosten voor medische hulp worden vergoed. De zorgpremie die je maandelijks betaalt verschilt per verzekering. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een passende verzekering. Ook kun je kiezen voor aanvullende pakketten, waarbij extra zorg wordt vergoed. Denk aan een bezoek aan de fysiotherapeut of alternatieve zorg. 

Vergeet de tandartsverzekering niet

Ook voor de tandarts zijn er diverse modules beschikbaar. Naast de basisverzekering kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. Zo ben je er zeker van dat ook de tandheelkundige zorg gedekt zal worden wanneer je deze nodig hebt. Ook de reguliere tandartscontroles en het onderhoud aan het gebit bij de mondhygiënist kunnen hiermee worden vergoed. Soms is de vergoeding een percentage van 80% van de zorgkosten. In het overzicht van je zorgverzekering kun je de exacte details over de dekking teruglezen.

Een huisarts op loopafstand

Voor een extra veilig gevoel is het verstandig om ervoor te zorgen dat je een huisarts hebt die makkelijk bereikbaar is. Aangeraden wordt om een huisartspraktijk binnen een straal van 1 kilometer afstand van de woning te hebben. Zo kun je altijd terecht, ook als je in minder goede conditie bent. Omgekeerd is de huisarts op die manier ook snel bij jou wanneer een huisbezoek wenselijk is. Wanneer je verhuist, check dan direct of je huidige huisarts nog dichtbij is. Zo niet, zoek dan een huisartsenpraktijk in de buurt van je nieuwe woning en schrijf je over naar een huisarts die dichterbij huis is.

Geef een contactpersoon op

Ook door een contactpersoon vast te leggen creëer je een gevoel van veiligheid. Een contactpersoon is iemand in je directe omgeving die jou in geval van nood kan bijstaan. Bijvoorbeeld je partner of een familielid. Geef deze als contactpersoon op bij je zorgverzekering, maar ook bij je huisarts en andere zorgverleners. Zo weet je zeker dat de juiste persoon wordt ingeschakeld wanneer dat nodig is.