nicotinell stoppen roken

Rokende jongeren zien we steeds minder in Nederland. Sinds 1999 is namelijk het percentage jongeren dat ooit gerookt heeft gedaald. Zo is er in 2017 nog maar 17% van de jongeren die aangeeft dat ze ooit geruikt hebben. Dat was in 2011 nog 33%. In acht jaar tijd is het percentage daarmee bijna gehalveerd. Ook het aantal scholieren dat in de afgelopen maand heeft gerookt is meer dan gehalveerd in de afgelopen acht jaar. Er is dus een goede trend maar er zijn nog altijd jongeren die roken. Om te stoppen met roken zijn er steeds meer hulpmiddelen. Deze middelen zijn technisch in de trend van een applicatie die je helpt stoppen maar er zijn ook nog altijd andere middelen. 

Nicotinell kauwgom van de drogist

Een van de meest populaire hulpmiddelen om te stoppen met roken is het gebruiken van nicotinekauwgom. Deze kauwgom zorgt er voor dat je voor een korte tijd je lichaam wel nicotine geeft zodat je bij het stoppen met roken minder ontwenningsverschijnselen hebt. Zo kun je eerst wennen aan het leven zonder sigaretten en kun je later langzaam aan de hoeveelheid nicotine verlagen zodra het lichaam daar klaar voor is. Het voordeel van deze methode is dat je geen schadelijke stoffen meer binnen krijgt van de sigaret. De nicotine kauwgom is te gebruiken wanneer je zin  hebt in een sigaret. Dan werkt hij snel maar wel kort, waardoor de behoefte snel weer opnieuw kan ontstaan.

Nicotinell is een van de merken die nicotine kauwgom verkopen. Van dit merk is de kauwgom verkrijgbaar in verschillende sterkten en zelfs ook smaken. Je kunt zo de smaken door elkaar heen gebruiken en kijken welke combinatie het beste werkt om je te helpen om te stoppen met roken. De Nicotinell kauwgom is te koop bij bekende drogisten als kruidvat, etos en DA. Daarnaast is het ook te koop in de Albert Heijn. 

stoppen met nicotinell

Champix wat is het?

Er zijn ook andere hulpmiddelen zoals Champix. In dit geneesmiddel zit de actieve stof varenicline. Wel geeft Champix aan dat dit middel alleen voor volwassenen is. Champix werkt ongeveer hetzelfde als nicotine maar heeft als belangrijke verschil dat het middel er vooral voor zorgt dat je hersenen denken dat je lichaam nicotine binnen krijgt. 

Kan de huisarts helpen?

Toch is naast deze optie de belangrijkste tip: zoek hulp bij de huisarts. Deze kan je helpen met een van deze middelen voor te schrijven maar kan ook helpen met andere vragen die je  hebt. Daarnaast is er bij een huisarts altijd een praktijkondersteuner (POH). Ook deze kan je helpen met tips om het stoppen met roken vol te houden. 

Deze kan je helpen met een van deze middelen voor te schrijven maar kan ook helpen met andere vragen die je  hebt.

Word champix vergoed door de zorgverzekering?

De kosten voor hulp via de huisarts met BV. Champix worden vergoed door je zorgverzekering. Althans in 2019 nog wel. Ben je van plan hulp te zoeken en wil je weten of het nog vergoed wordt? Bekijk dan of je huidige polis nog de beste zorgverzekering voor je is. Online kunt je gemakkelijk en snel uw ziektekosten vergelijken.

Stoppen met roken: 3 tips van een neuropsycholoog

Stoppen met roken doe je via de arts met hulp van champix en begeleiding van de POH

Wanneer je stopt met roken via de huisarts dan word je veelal doorverwezen naar de POH. Deze schrijft champix voor en kan je intensief begeleiden. De werkzame stof in champix is varenicline. Je neemt 2 keer per dag een tablet. De eerste week ga je opbouwen om aan het medicijn te wennen en een spiegel op te bouwen. De tweede week zit je op de gewenste dosering. De werking van champix is dan optimaal. Een behandeling duurt 12 weken. De bijwerkingen zijn dromen ,droge mond en misselijkheid. Het kan voorkomen hoeft niet. De resultaten zijn zeer goed te noemen.