Gefeliciteerd man
Gefeliciteerd man

Verjaardagen voor mannen en vrouwen

Wat doe je met de verjaardag van de vrouw?

Een verjaardag is altijd een goede reden om samen met vrienden en familie een feestje te organiseren. Zoals gewoon is, worden er dan cadeautjes gebracht aan de jarige, wat voor sommigen heel eenvoudig is, terwijl de ander het lastig vindt om wat leuks te vinden. Of het nu een cadeau voor een man of een vrouw betreft, het kiezen van het juiste cadeau blijft vaak voor menigeen een lastige kwestie. In veel gevallen worden er nieuwe sokken gekocht in de hoop dat er volgend jaar wat beters bedacht kan worden. Maar, al heb je een simpel cadeau, je kunt dit altijd personaliseren door een leuke verjaardagstekst erbij te geven. Persoonlijke woorden maken ieder cadeau beter. Gefeliciteerd man!

De verjaardag van je man! Wat maak je er van…

Stuur je een leuk kaartje ‘happy birthday’ Of een taart met opschrift ‘gefeliciteerd man’ of ‘gefeliciteerd voornaam’. Geef je een praktisch cadeau of een afgesproken overlegd cadeau. Of ga je voor een originele verassing met een birthday card. Kom meer te weten over wat anderen doen bij de verjaardag man of vrouw. Alvast gefeliciteerd met de verjaardag.

Happy birthday! Je man jarig? Stuur een leuke birthday card

Gefeliciteerd man

Verschillende verjaardagen

Hoe verjaardagen gevierd worden, verschilt natuurlijk per mens. De cadeau’s die gegeven worden verschillen ook tussen mannen en vrouwen. Tegenwoordig kan het lastig zijn om je verjaardag op een leuke manier te vieren. Het cliché van in een kringetje zitten terwijl er stukjes kaas en plakjes leverworst rondgaan is zowel voor mannen als vrouwen niet meer het ideaalbeeld van het vieren van jouw dag. Als kind telde je de dagen tot je verjaardag af en kon je niet wachten om verwelkomd te worden met ballonnen, cadeautjes en slingers. Naarmate men ouder wordt, voelt men zich doorgaans wat minder jarig, maar dit is natuurlijk geen reden om het niet te vieren. Vrouwen en mannen vieren hun verjaardag doorgaans erg verschillend. Meestal is de verjaardag vrouw wat rustiger.

Verjaardag vrouw vieren

Er bestaan verschillende clichés over hoe mannen en vrouwen hun verjaardag vieren. Zo organiseren vrouwen bijvoorbeeld vaak een high tea waarbij ze urenlang kletsen en genieten van allerlei lekkernijen. In plaats van high tea, wordt er ook vaak een high wine georganiseerd, waarbij de thee dus omgeruild wordt voor wijn en de zoete versnaperingen worden ingeruild voor hartige hapjes. Wanneer vrouwen ervoor kiezen om een feestje te vieren alleen met vriendinnen worden er vaak activiteiten georganiseerd als een workshop cocktails maken.

Hierbij kan er een professional worden ingehuurd of worden er zelf recepten uitgeprint waarbij ze thuis worden gemaakt en geproefd. Bovendien worden er door vrouwen vaak dinertjes georganiseerd op hun verjaardag. Zowel in een restaurant of thuis worden vaak verjaardagsdiners georganiseerd. Bovendien worden er vaak spa-dagjes georganiseerd met vriendinnengroepen voor verjaardagen. Zo kun je in veel wellness-faciliteiten speciale verjaardagsarrangementen boeken. 

Verjaardag vieren man

Het meest vieren mannen hun verjaardag in de kroeg met een groep vrienden onder het genot van bier. Ook worden er voor verjaardagen soms spelavonden georganiseerd, zoals een pokeravond. Soms worden er ook hele uitstapjes georganiseerd zoals een wijnproeverij, een dagje naar een pretpark met het gezin, een dagje varen, bowlen, een tuinfeest en nog veel meer. Veel activiteiten voor verjaardagen zijn natuurlijk niet specifiek alleen voor mannen of vrouwen, en de clichés die hierin bestaan zijn doorgaans wat ouderwets. Zowel mannen als vrouwen vieren hun verjaardag naar hun persoonlijke wensen, dit is bijvoorbeeld ook vaak simpelweg een feestje thuis waarbij zowel vrienden als familie van de jarige uitgenodigd wordt om gezellig te borrelen of taart te eten. 

Thuis je verjaardag vieren

Het vieren van een verjaardag is altijd een geschikte gelegenheid om samen te komen. Het organiseren van een feestje thuis, kan soms stress bezorgen. Het is daarom aan te raden een aantal voorbereidingen te treffen om dit te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk dat je niet meer mensen uitnodigt dan je kunt ontvangen. Wanneer je graag mensen uitnodigt voor meerdere uren, is het ook aan te raden stoelen en banken beschikbaar te hebben.

Wanneer je graag je feestje in de tuin organiseert, zorg er dan voor dat je ook voorbereid bent op eventueel slecht weer en regen. Bij de organisatie van verjaardagsfeestjes, is het aan te raden ongeveer een maand van tevoren uitnodigen te versturen. Je kunt tegenwoordig eenvoudig een Facebook evenement aanmaken, of je uitnodigingen digitaal per e-mail versturen. Naast het vermelden van de nodige informatie qua datum en tijd, kun je ook een routebeschrijving toevoegen zodat je gasten het feestje eenvoudig kunnen vinden.

Eten en drinken op de verjaardag

Wanneer het op verjaardagen vieren neerkomt, houden zowel mannen als vrouwen van lekker eten, drankjes en goede muziek. Als je ervoor kiest zelf voedsel te bereiden, dan is het vaak praktischer om voor hapjes en gerechten te gaan die men met de handen kan eten zoals snacks, sandwiches, quiches, taco’s of pizza. Wanneer je genoeg borden beschikbaar hebt kun je ook stoofpotjes of pasta’s maken, die de gasten eenvoudig kunnen opscheppen. Bovendien kun je als nagerecht iets zoets als taart toevoegen.

Of je nu zelf drank inkoopt of je gasten vraagt het een en ander mee te brengen, het is belangrijk om na te denken hoe je de dranken gaat koelen en opslaat. Gezien de hoeveelheid vaak niet in de koelkast past, is het bijvoorbeeld een oplossing om de drank in een badkuip met koud water te bewaren. Ook aan niet-alcoholische dranken moet gedacht worden. Vaak geldt als regel dat hiervoor een halve liter per persoon berekend wordt, maar wanneer het erg warm is, zal er meer gedronken worden. 

Muziek op je verjaardag

Muziek creëert vak de sfeer op een feestje, naast de juiste verlichting. Daarnaast geeft het een aangenaam achtergrondgeluid, waarbij mensen zich eerder op hun gemak zullen voelen na aankomst. Bij het kiezen van de juiste muziek op een verjaardagsfeest is het aan te raden na te gaan of er gedanst zal gaan worden of dat de muziek alleen als achtergrondgeluid dient. Daarnaast is het handig om je gastenlijst door te nemen en na te gaan van welke soort muziek men veelal houdt. Op basis van deze keuze en analyse kun je kiezen welke nummers je wilt laten afspelen en op welk volume dit het beste past. Het handigst is om van tevoren geschikte afspeellijsten te selecteren die via de computer beschikbaar zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf lijsten samen te stellen via Spotify of Youtube. 

Entertainment op je verjaardag

Indien er veel gasten komen die elkaar niet kennen en verschillende achtergronden hebben, dan kan men bezorgd zijn over of mensen zich wel op hun gemak voelen en of ze wel met elkaar zullen gaan praten. Een activiteit organiseren kan ervoor zorgen om alle gasten te verenigen, zoals het spelen van een spel. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan karaoke, stoelendans, mime, reuzen-pictionary, het oplossen van raadsels en nog veel meer. Wanneer je een prijs beschikbaar hebt voor het winnende team of de winnende deelnemer, hebben vele al een goede reden om aan het spel deel te nemen. Wanneer je hierin niet alles zelf wilt organiseren, kun je ook iemand inhuren die de organisatie van de activiteit in goede banen leidt. Ten slotte is het aan te raden om op je feestje foto’s en video’s te maken of laten maken zodat je deze mooie dag niet kunt vergeten. 

De verjaardagstrends voor man en vrouw

Het wordt tegenwoordig steeds populairder om voor je verjaardag een schenking te doen aan een goed doel. Men leeft tegenwoordig steeds bewuster en het idee hiermee is dan ook om dankbaar te zijn voor het lot dat je hebt getroffen in het leven en jouw geluk met minder bedeelden te delen. Daarnaast vind men het tegenwoordig belangrijk om er even uit te gaan. Dit betekent niet per se door het organiseren van een decadente activiteit met vrienden waarbij alles op social media gepresenteerd moet worden, maar vooral wat quality time tijdens een lange wandeling met je partner, een kopje thee drinken in een café met familie, of lekker in het park liggen wanneer het warm weer is. Simpele uitjes en activiteiten worden voor zowel mannen als vrouwen steeds populairder.

Zelf verjaardagscadeaus maken

Eigengemaakte creaties op verjaardagen zijn voor zowel mannen als vrouwen en kinderen enorm populair. Zo kun je er zeker van zijn dat er genoeg persoonlijke elementen toegevoegd worden waardoor de jarige zich extra jarig voelt. Hierbij kun je natuurlijk denken aan zelfgemaakte versieringen en originele decoraties. Je kunt de versiering in alle mogelijke kleuren bedenken en maken en het thema geheel op de persoon of jezelf toespitsen. Bovendien kun je balonnen gebruiken om origineel te kunnen versieren. Om ze wat persoonlijker te maken, kun je er bijvoorbeeld pompons aanhangen. Ook kun je een snoepbar inrichten met origineel opgediende lekkernijen. Zo kun je bijvoorbeeld leuke taartplateaus maken van wegwerpborden en bestek. 

Een leuke lekkere taart met bv happy birthday er op geschreven en kaarsjes.

Gefeliciteerd man

Jubileumverjaardagen

Er zijn een aantal verjaardagen in het leven die specialer zijn dan anderen, dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Er zijn een paar verjaardagen die als een jubileumverjaardagen gezien worden zoals de 18de verjaardag, waarbij de volwassenheid van een jongere gevierd wordt. Op deze leeftijd wordt je in Nederland officieel volwassen en is het daarbij toegestaan om vanaf deze leeftijd alcohol en tabak te consumeren en daarnaast krijg je het recht om te stemmen. Daarnaast is de 21-jarige leeftijd een jubileumverjaardag en de 30e en 40e om het einde van een levensdecennium aan te duiden. Daarna heb je de bekende 50e verjaardag waarbij de jarige volgens de traditie Sarah of Abraham genoemd wordt.

Waarom moeten we verjaardagen vieren?

Het vieren van een verjaardag is een goed idee wanneer je feestelijk een nieuw levensjaar of levensfase wilt inluiden. Het herinnert aan speciale momenten en vervoert naar mooie herinneringen van het leven. Het vieren van verjaardagen zorgt voor het voelen van genegenheid met onze naasten en zijn vaak momenten om van te genieten met veel goede gesprekken, gelach, gedans en het hebben van plezier. Tegenwoordig hebben mensen een druk leven en werken veel. De gelegenheden om als familie of vriendengroep bij elkaar te komen, worden vaak steeds schaarser. Het vieren van je verjaardag is dan ook de uitgewezen gelegenheid om iedereen bij elkaar te brengen.

Bovendien kan het vieren van je verjaardag de gelegenheid zijn voor wanneer je altijd al een bepaald themafeestje had willen organiseren of een bepaalde activiteit wilde ondernemen met je vrienden zoals verkleedfeesten, een grote barbecue, met zijn allen naar een escape room, een dagje zeilen of met je gezin naar de bioscoop, een wellness dag met vriendinnen, een luxe hotelovernachting met je partner, een dagje wijn proeven, bezoek het theater of een concert of ga met een groep naar een karaoke bar. 

Alvast gefeliciteerd met de verjaardag en een leuke dag gewenst!