Dit toffe uitje voor F1 fans mag je niet missen 

Is je partner, je zoon of dochter weg van de Formule 1? Een bezoek aan een F1 simulator is in dat geval een uitje, dat zo snel mogelijk zou moeten worden ingepland. Hoe gaaf is het om hen een compleet raceweekend van de F1-kalender zelf te laten ervaren? Dit begint bij een eerste vrije training om de simulator beter te leren kennen en te onderzoeken hoe de verschillende bochten op het parcours moeten worden aangesneden zonder een groot deel van de snelheid te verliezen. Na de vrije training volgt de kwalificatie: lukt het jouw gezinsleden de pole position te bemachtigen? Op basis van de resultaten tijdens deze kwalificatie wordt vervolgens aan de race zelf begonnen. Wie van de deelnemers komt als eerste over de finish?

Kies voor een professionele high-end F1 simulator

Er zijn in Nederland verschillende partijen die je een F1 race laten ervaren. Houd rekening met grote verschillen tussen deze aanbieders. De ene F1 simulator is de andere niet. Wist je dat er organisaties zijn die niet alleen voor een high-end simulator zorgen, maar dit combineren met een prachtig geluid, zelfs het gevoel van wind en bijvoorbeeld rook rond de start? Het maakt de F1 simulatie zo realistisch mogelijk, wat de ervaring van je partner of kinderen ten goede komt.

Dit mag je verwachten van de race experience

Deelnemen aan een F1 simulatie kan in je eentje, maar ook samen met anderen. In het eerste geval race je tegen onbekenden; in het tweede geval kun je ervoor kiezen de volledige grid af te huren. Dat laatste kan ook leuk zijn bij een teamuitje of bijvoorbeeld een feestje met je familie. Gezamenlijk kiezen jullie een circuit uit en bepalen jullie het niveau van de deelnemers. Er wordt onderscheid gemaakt tussen soft-, medium- en ­hard-races. Hoeveel ervaring heb jij al met het racen in een F1 simulator? Middels de boordradio heb je de mogelijkheid om met teamgenoten te communiceren. Nu is het enkel nog wachten op het doven van de lampen: tijd om aan de race te beginnen! 

Doordat het druk kan zijn bij een race experience center, is het verstandig om je F1 simulatie vroegtijdig te reserveren. Zo weet je zeker dat de teams uit de F1 een stoeltje beschikbaar hebben voor je. Wanneer plan jij dit uitje met je partner of het hele gezin? Het belooft een onvergetelijke ervaring op te leveren.