De ongemakken de periode na de zwangerschap en hoe curanol hierbij kan helpen

Na de zwangerschap en hoe curanol hierbij kan helpen

Door een zwangerschap ontstaan er vaak klachten. Sommige vrouwen schamen zich voor deze klachten en zoeken daardoor op een laat moment hulp. Eén van die klachten is de aambei. Wat is dit precies en welke middelen kunnen erbij helpen? Dit artikel helpt vrouwen na de zwangerschap om minder last te krijgen van dit soort vervelende kwaaltjes.

De ongemakken de periode na de zwangerschap en hoe curanol hierbij kan helpen

De klachten bouwen op

Tijdens de zwangerschap maken vrouwen in grote hoeveelheden hormonen aan. De effecten op het gedrag zijn algemeen bekend. Wat minder bekend is zijn de vervelende lichamelijke klachten die ontstaan door deze hormonen. Eén van die hormonen is het hormoon progesteron. Doordat dit hormoon in zulke hoge mate is aangemaakt tijdens de zwangerschap ontstaan er vaak aambeien.  Dit komt doordat de zware baarmoeder de bloedstroom belemmert. Dit is natuurlijk erg vervelend want het kan pijnlijk zijn en het moeilijker maken om te zitten. Daarom is het belangrijk om gelijk hulp te zoeken wanneer deze klachten ontstaan. Vaak kan door vroeg behandelen, erger worden voorkomen. 

Behulpzame tips bij klachten

Om de klachten bij aambeien zo laag mogelijk te houden kun je met een paar kleine veranderingen aan je dag, een groot verschil maken. Allereerst is het handig om de aambeien goed schoon te houden. De Europese manier van het afvegen bij een grote boodschap is daar niet erg geschikt voor. Je doet er daarom verstandig aan om bij elke toiletbezoek de plekken waar je last hebt af te spoelen met lauw water. 

Andere oplossingen zijn het gebruik van koude kompressen. Deze kunnen met een nat kraamverband worden gebonden aan de plek waar de klachten zijn. Dit kan voor het zitcomfort terug brengen. De kompressen kun je na gebruik schoonmaken en terug leggen in de vriezer. Dit is een routine die de klachten verligt maar zeker geen medicijn tegen de aambeien. Daarnaast is het belangrijk om zachte ontlasting te hebben. Dit kan door veel water te drinken. Minimaal 2 liter per dag. Daarnaast is het goed om veel vezelrijk voedsel te eten zoals fruit, groente en bruinbrood. Daarnaast is het nog mogelijk om verdovende zalf te krijgen van de huisarts. 

Curanol

Het is ook mogelijk om Curanol te gebruiken. Dit is een aambeienzalf op natuurlijke basis. De zalf krijg je in combinatie met tabletten. Het voordeel van de pillen op natuurlijke basis is dat het goed gebruikt kan worden in combinatie met de zwangerschap.

Thanks for Reading

Enjoyed this post? Share it with your networks.