Comfortabel en productief: belangrijke ergonomische gewoonten op kantoor

Dat we steeds meer waarde zijn gaan hechten aan een gezonde en verantwoorde werkplek, is niet zo gek. We spenderen immers aardig wat uren achter een computerscherm, waardoor een goede lichaamshouding en een fijn werkklimaat enorm belangrijk zijn om te hebben. Daarom is het een echte must om actief aan de slag te gaan met het toepassen van verschillende ergonomische gewoonten op kantoor. Het beste van alles? Dat hoeft gelukkig ook helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Hoe je hier zelf erg makkelijk mee aan de slag kunt gaan, lees je in dit blog.

Neem een actieve werkhouding aan voor net even wat meer comfort gedurende de dag

Zo kun je zelf bijvoorbeeld erg makkelijk aan de slag gaan met het aannemen van een actieve en ergonomische houding. Investeer in een bureau tafel of -stoel die allebei in hoogte te verstellen zijn. Wissel zittend werken met staand werken af door een ergonomisch bureau op je eigen werkplek te hebben. Of span je core regelmatig aan door op een yoga bal te zitten tijdens het werken. Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je dus al enorm veel verschil maken. Het is dan ook de taak van de werkgever om hier goed in te kunnen faciliteiten en jouw werkplek zo prettig mogelijk te maken.

Rust de werkplek uit met tal van ergonomische upgrades

Maar er zijn ook nog verschillende slimme ergonomische upgrades voor je eigen werkplek waar je meteen mee aan de slag kunt gaan. Een van de bekendste daarvan is het kopen van ergonomische muizen. Hoe je deze modellen herkent? Deze speciale muizen zijn helemaal naar de anatomie van de hand gevormd en zorgen er dus ook meteen voor dat er minder snel klachten aan de gewrichten ontstaan. Dit, in combinatie met een toetsenbord die ergonomisch verantwoord is, zorgt ervoor dat het werken vanaf het eerste moment net even wat comfortabeler is. Ga je hier binnenkort ook mee aan de slag?

Motiveer andere collega’s op de werkvloer om beter naar de werkhouding te kijken

Ben je helemaal tevreden met de werkplek die je zelf samen hebt gesteld? Check dan ook meteen of de werkplek van andere collega’s ook volledig ergonomisch verantwoord is. Of misschien kun je iemand er wat vaker op attenderen om van werkhouding te wisselen. Je zorgt daardoor voor een gezond werkklimaat en een betere sfeer onderling.