Besparen op je zorgverzekering

Iedereen in ons land is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Door deze zorgverzekering kunnen we altijd en overal de zorg krijgen die we verdienen, zonder te hoeven nadenken over onze portemonnee. We kunnen enorm blij zijn dat de zorg zo goed is geregeld in ons land. Het heeft natuurlijk ook een nadeel; de zorgverzekering kost geld. Maandelijks betaal je een premie aan je zorgverzekering zodat deze partij jouw zorgkosten dekt wanneer nodig. Het zijn dus eigenlijk verplichte vaste lasten. Gelukkig heb je zelf wel inspraak over hoe hoog deze lasten zijn. Om geld te besparen op je zorgverzekering heb ik wat tips op een rijtje gezet.

Betaal per jaar

Bijna iedereen betaald zijn of haar zorgverzekering maandelijks. Echter is dit niet de goedkoopste manier! Veel zorgverzekeraars houden er namelijk van wanneer hun klanten de volledige premie alvast voor het hele jaar vooruit betalen. Wanneer je de premie voorruit betaalt, is de kans ook groot dat de verzekeraar je een korting geeft op de premie. Deze premie kan oplopen tot wel 5% en dit zorgt er dus ook voor dat je op jaarbasis tientallen euro’s kan besparen.

Eigen risico verhogen

Iedereen is verplicht om een eigen risico te betalen. In 2021 zal het eigen risico, net als in 2020, 385 euro zijn. Echter kan je ervoor kiezen om dit eigen risico te verhogen. Door een verhoging van je eigen risico kan je een flinke korting krijgen op je maandelijkse premie. Echter moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat je meer geld zal moeten betalen wanneer er iets met je overkomt.

Heb je wel een aanvullende zorgverzekering nodig?

Veel mensen hebben een aanvullende zorgverzekering die ze eigenlijk niet (meer) nodig hebben. Het is dan ook niet nodig om deze komend jaar door te trekken. 

Zoek je nou nog een goede zorgverzekering, maar weet je niet waar je deze kan vinden? Vergelijk alle zorgverzekeringen op www.zorgkiezer.nl en vind een zorgverzekering die bij jou past!